Egyedi ajánlatkérés

Vissza Franciapolinéziára!

Vissza Franciapolinéziára!

Vissza Franciapolinéziára!

frangi

Moorea

frangi

Moorea-page-header-1200x375[1]

Moorea varázslatos szépsége, csodálatos tájai és nyugodt környezete biztosan elbűvöl minden ide utazót. Ez a sziget egy valódi drágakő, ahol a pihenni vágyók és a kalandra vágyók is megtalálják számításait. Az édes élet üteme és az időtlen bája azonnal magával ragadja az embert. A hegyvidékes tájat néhány fenséges öböl szakítja meg: A leghíresebb a Cook öböl és Opunohu öböl. A Bungalók, szállodák, családi panziók elszórtan helyezkednek el a gyönyörű fehér homokos strandokon.

Hogy miért látogasson Mooreára?

A lagúna csendes vize és az éves passzátszelek (április-október) lehetővé tesznek sokféle programlehetőséget: oldal úszós kenu, paddle boardozás, vízisí és akár szörfözésre is van lehetőség. Továbbá Mooreát úgy is ismerik, mint a búvárok menedékét, akik azonnal beleszeretnek a változatos korallzátony ökoszisztémába és a tengeri élet sokszínűségébe. Búvárkodás közben találkozhatnak rájákkal, cápákkal, tengeri teknősökkel a kristálytiszta kék árnyalatokban csillogó lagúnában. A vulkáni hegy tökéletes terület túrázásra, lovaglásra, quadozásra vagy fölfedezhetjük akár egy terepjáróval is. A különleges Polinéziai hangulat, színes, virágos és ragyogó környezetben, a fehér homokos tengerpartok, ananászültetvények, mindig emlékezni fog ezekre a pillanatokra és erre a varázslatos világra. Az inspiráció forrása abból fakad, hogy sok művész él Moorea szigetén. Festők, faragók, ékszerészek, tetováló művészek telepedtek le a szigeten és azzal töltik idejüket, hogy megörökítsék a sziget szépségét és nyugalmát.

Mooreán lehetőség van delfinúszásra is a Moorea Dolphin Centerben A Moorea Dolphin Center, az Intercontinental Moorea Resor and Span –n belül található és egy nagyszerű lehetőség a családok és a delfin szeretők számára hogy delfinekkel találkozzanak. Egyes programok még azt is megengedik, hogy kisebb csoportokban velük ússzunk. Ilyen lehetőség talán csak egyszer van az életben, hogy biztonságosan megközelítsük ezeket a lenyűgöző tengeri emlősöket.

Moorea 30 percre Pepeetetöl, ahonnan komppal vagy belső repülőjárattal könnyen elérhető. A hangsúly az egyszerű életen van: Moorea a festők, írók és más kortárs költők szigete. Többféle stílusú hotelek találhatóak itt, melyek nyugodt természetes környezetet nyújtanak a pihenéshez. Egészségügyi szolgáltatások: 1 korház (Afareaitul), 2 gyógyszertár, 1 gyengélkedő. Banki szolgáltatások: 2 Banque de Polynésie és ehhez tartozó 4 ügynökség, 1 Banque de Tahiti és 1 Banque Socredo

Más Polinéz nevek:Eimeo, Fee.
A felfedezők által adott név: York.
Helyszín: 19 kilóméter Tahititől
Területe: 207 négyzet kilométer
Legmagasabb csúcs: Mount Toheia (1114 méter)
Népesség: több mint 17,434
Mezőgazdaság: kopra, ananász (gyümölcslé gyár)

Facebook